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Baking et Compagnie
7 juillet 2015

Coconut and Raspberry Pudding

It's been a while but I'm back with a couple of recipes I promise you will want to try! As usual, the pictures don't really do them justice..

This one is a delicious, easy and quick recipe I made just the other day when I had a friend over for lunch. I then divided all the ingredients by three and made 3 decent sized individual puddings. A real success!

20150620_154709

Serves 8-10

110g raspberry jam
250g plain flour
15g baking powder
100g desiccated coconut
3 eggs, lightly beaten
350ml milk
1 teaspoon vanilla extract
150g unsalted butter, melted

 

Preheat the oven to 180°C. Spread the jam over the base of 8-10 ramekins or one 2-litre pie dish. Sift the flour and baking powder into a bowl. Add all the remaining ingredients and whisk them until combined.

Pour the mixture into the ramekins or pie dish and bake until the top is golden brown and the centre springs lightly when pressed with your finger (40-50 minutes for the pie dish) The small versions will bake quicker; keep an eye on them from 20 minutes onwards.

Remove from the oven and allow to cool slightly before serving on its own or with your choice of whipped cream, ice cream or custard.

 20150620_154018


 

Voilà un moment que je ne suis pas passée par ici, mais je reviens avec deux recettes dont vous me direz des nouvelles ! Malheureusement les photos ne leur font pas tout à fait honneur...

La première est une recette simple et rapide, testée l’autre jour alors que j’avais une amie à la maison. J’avais alors divisé les ingrédients par 3 pour obtenir 3 petits ramequins. Un vrai délice !

Pour 8-10 personnes

110g confiture de framboise
250g farine
15g levure chimique
100g noix de coco en poudre
3 oeufs, légèrement battus
350ml lait
1 cuillère à café d’extrait de vanille
150g beurre fondu

 20150620_154008

Préchauffez le four à 180°. Etalez la confiture dans le fond de 8-10 ramequins ou dans le fond d’un plat à gratin. Tamisez la farine et la levure. Ajoutez les autres ingredients et mélangez.

Versez la pâte dans les ramequins ou le plat et laissez cuire jusqu’à ce que le dessus soit doré (40-50 minutes pour le plat à gratin). Les ramequins cuiront plus vite ; commencez à surveiller la cuisson dès 20 minutes.  

Sortez du four et laissez refroidir légèrement avant de servir encore tiède. Et pour les gourmands, pourquoi ne pas ajouter une boule de glace ou un peu de crème chantilly ?

 20150620_154650

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Commentaires
M
Mmmmmhhhh !!! A tester au plus vite !!!<br /> <br /> Bisous ma belle et douce soirée ...
Baking et Compagnie
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